Δεκαπεντάχρονος λήστεψε τράπεζα στο Λίβερπουλ

Ένας 15χρονος, που είχε τη φήμη του «υποδειγματικού μαθητή» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών σε αναμορφωτήριο ανηλίκων επειδή λήστεψε μια τράπεζα στο Λίβερπουλ χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο όπλο.


Τον νεαρό, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα επειδή είναι ανήλικος, κατέδωσε στην αστυνομία η ίδια του η μητέρα αφού ανακάλυψε κάτω από το κρεβάτι του μια δεσμίδα από χαρτονομίσματα και ένα ψεύτικο ρεβόλβερ.

Με το πρόσωπο καλυμμένο με ένα μαντίλι, ο μαθητευόμενος ληστής μπήκε στις 20 Σεπτεμβρίου σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Barclays στο Λίβερπουλ και φώναξε στους υπαλλήλους: «Μην κάνετε καμιά βλακεία. Μόλις βγήκα από τη φυλακή, μετά από πέντε χρόνια».

«Είναι μια παράξενη υπόθεση, σχεδόν σουρεαλιστική, με έναν νεαρό που ενεργεί σαν να αναπαριστάνει ένα βιντεοπαιχνίδι. Η υπόθεση αυτή είναι πολύ σοβαρή. Πρόκειται για μια ένοπλη ληστεία, αν και όχι με την συμβατική έννοιά της», δήλωσε ο δικαστής Ίαν Λόμαξ.

Ο δικαστής κάλεσε τον 15χρονο να ακολουθήσει το παράδειγμα της μητέρας του. «Η μητέρα σας έδειξε αξιοθαύμαστο κουράγιο όταν αποφάσισε να σας οδηγήσει στο αστυνομικό τμήμα, παρά τις παρακλήσεις σας για να την μεταπείσετε», υπογράμμισε.

Η μητέρα εξήγησε στους αστυνομικούς ότι ανέθρεψε το γιο της προειδοποιώντας τον ότι στην περίπτωση που δεν συμπεριφερόταν όπως έπρεπε «θα έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του».

πηγή:newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...