Ασφάλιστρα με το χιλιόμετρο...

Δικαιότερα ασφάλιστρα ανάλογα του τρόπου οδήγησης και της χρήσης του ΙΧ από τον οδηγό υπόσχεται το σύστημα τηλεματικής, που ...

ήδη άρχισαν να εφαρμόζουν ασφαλιστικές σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr την ενσωμάτωση της τηλεματικής στις πολιτικές ασφάλισης αυτοκινήτου εφαρμόζουν οι έξι μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές αγορές, αυτές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το σύστημα, όπως εξηγεί ο κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, CEO της Telenavis, στο sofokleousin.gr είναι δικαιότερο, καθώς για παράδειγμα, διαφορετικό ασφάλιστρο θα καταβάλλει ένας οδηγός που κάνει 1000 χλμ / το χρόνο και διαφορετικά ένας οδηγός που θα κάνει 100.000 το χρόνο. Σήμερα η χρέωση είναι ενιαία.

Περαιτέρω, λόγω της δικαιότερης κατανομής, αυτοί που δεν προκαλούν ατυχήματα και δεν επιβαρύνουν το underwriting των ασφαλιστικών, δεν θα καλούνται να πληρώνουν μέσω αυξήσεων ασφαλίστρων, ζημιές που προκαλούν οι οδηγοί που δεν φημίζονται για την κακή συμπεριφορά τους στο δρόμο. Θα καταβάλλουν επίσης χαμηλότερο ασφάλιστρο όταν αποδεδειγμένα έχουν σωστή συμπεριφορά οδήγησης

Σχετικά με την εφαρμογή του στην Ελλάδα, εξηγεί ο ίδιος, στο sofokleousin.gr συμπληρώνοντας ότι λόγω των επισφαλειών και χαμηλής κερδοφορίας, οι ασφαλιστικές αδυνατούν να πάρουν μελλοντικές αποφάσεις. Ένας άλλος λόγος είναι το ότι θέλουν «σπρώξουν τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα τους».

Το κόστος εξαρτάται από την ποσότητα, ωστόσο αυτό εξοικονομείται από τις προβλέψεις. Ενδεικτικά, το κόστος για την ασφαλιστική από μία πρώτη άποψη ανέρχεται στα 80 ευρώ για κάθε όχημα και για ασφαλισμένο στόλο περίπου 100.000 οχημάτων.

24wro

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...