Τι κάνει το Facebook τις παλιές φωτογραφίες μας

Κάθε μέρα, ανεβάζουμε στο Facebook 350 εκατομμύρια φωτογραφίες. Το σύνολο των φωτογραφιών που έχουν ανέβει στο κοινωνικό δίκτυο, υπολογίζεται σε...

 240 δισεκατομμύρια. Πάραυτα, μόνο ένα μικρό ποσοστό από αυτές χρησιμοποιούνται από τους χρήστες ή καλύτερα, μόνο με τις «τελευταίες» κάθε φορά αλληλεπιδρούμε (πατάμε Like, σχολιάζουμε κλπ). Το 82% της κίνησης στο Facebook, κατευθύνεται μόλις στο 8% των φωτογραφιών. Έτσι, το κοινωνικό δίκτυο αποφάσισε να αποθηκεύει τις «παλιές» φωτογραφίες σε νέα facilities, ψυχρής αποθήκευσης, στο Oregon των ΗΠΑ.
Τι είναι η «ψυχρή αποθήκευση»; Ουσιαστικά είναι servers που δεν είναι συνεχώς ανοιχτοί, αλλά είναι σε sleep mode. Σε αντίθεση με τις συμβατικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης του Facebook, στα «ψυχρής αποθήκευσης» data centers οι servers θα έχουν οκταπλάσια χωρητικότητα ενώ οι ανάγκες ενέργειας, θα είναι φανερά μικρότερες.
Το μόνο μειονέκτημα στην όλη ιστορία θα είναι ότι όταν θα θέλετε να έχετε πρόσβαση στις παλαιότερες φωτογραφίες, αυτό θα παίρνει λίγη ώρα παραπάνω. Το Facebook λέει πως ο χρήστης δεν θα καταλαβαίνει διαφορά ιδιαίτερη και ούτως ή άλλως, οι τελευταίες φωτογραφίες, θα παραμείνουν στους «ζεστούς» σέρβερ.

digitallife

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...