Νέος ιός με τη μορφή φαντάσματος στο Facebook -Δείτε τα βίντεο που δεν πρέπει να ανοίξετε [εικόνες]

«Συναγερμός» έχει σημάνει για έναν νέο ιό με τη μορφή φαντάσματος που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στο Facebook. Το κακόβουλο μήνυμα κρύβεται στη σελίδα των ενημερώσεων και πρόκειται για μία ανάρτηση που περιέχει βίντεο τρόμου.
Οπως αναφέρει το allfacebook.com, το Malwarebytes, ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς έχει εντοπίσει κακόβουλα προφίλ, μιλώντας μάλιστα για μία «επιδημία» και περιλαμβάνουν:
-Μια σκηνή από επίθεση φαντάσματος
-Βίντεο που δείχνει το Aswang, ένα «μυθικό», τρομαχτικό τέρας από τις Φιλιππίνες
-Σκηνή με γοργόνες
-Σκηνή με έναν μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου...

Στους χρήστες που ανοίγουν το βίντεο με την επίθεση του φαντάσματος το λογισμικό που εγκαθίσταται περιέχεται στο αρχείο με όνομα «PUP.Optional.InstallBrain.A», σε αυτούς που ανοίξουν το βίντεο με τις γοργόνες στο αρχείο «PUP.Optional.Bandoo», σε αυτούς που επιλέξουν το Aswang στο «scan your PC», ενώ όσοι δουν το βίντεο με τους καρχαρίες θα μεταφερθούν για πλοήγηση σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητα αρχεία.
Σύμφωνα με το anti-virus πρόγραμμα, οι χρήστες, οι οποίοι ανοίγουν τα συγκεκριμένα βίντεο λαμβάνουν μηνύματα για τη λήψη και εγκατάσταση νεότερων εκδόσεων των προγραμμάτων αναπαραγωγής βίντεο, τα οποία επίσης περιέχουν ιούς.
Ο Κρίστοφερ Μπόιντ από την Malwarebytes συστήνει στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αποφύγουν να ανοίγουν ψεύτικα βίντεο στο Facebook.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...