Είστε όμορφοι; Κάντε το τεστ για να δείτε!



Βασίζεται στην αναλογία 3:1,που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρούργοι για να δημιουργήσουν το “τέλειο προφίλ” και κάνει θραύση στο Weibo. Είναι γνωστό ως “Μέθοδος αναγνώρισης της ομορφιάς και της ασχήμιας” ή απλά “το τεστ του δακτύλου”.Μπορεί απλά το δάκτυλό σας να καθορίσει το αν είστε όμορφοι ή όχι; Έτσι φαίνεται, σύμφωνα με την τελευταία τρέλα των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Weibo, το αντίστοιχο Facebook της Κίνας, χιλιάδες χρήστες συμμετέχουν στη “Μέθοδο αναγνώρισης της ομορφιάς και της ασχήμιας” ή πιο απλά στο “τεστ του δακτύλου”.

Σύμφωνα με το τεστ αν τα χείλια σας ακουμπούν το δάκτυλό σας, είστε όμορφοι. Όπως ο άνδρας της φωτογραφίας, James Hollobone.

Πώς μπορείτε να μάθετε αν είστε όμορφοι, λοιπόν; Είναι εύκολο. Τοποθετήστε το δείκτη σας μπροστά στο πρόσωπό σας, κάθετα, ώστε να ενωθεί το πιγούνι σας με τη μύτη σας. Αν στην γραμμή που δημιουργεί το δάκτυλό σας ακουμπάνε τα χείλια σας, τότε είστε και επίσημα όμορφοι. Αν όχι, απλά αγνοήστε το αποτέλεσμα.

Η νέα τάση αυτή, που άρχισε από το Vocativ.com, απαντά στην ερώτηση “Hot or not”, και έχει ιδιαίτερη πέραση στις γυναίκες. Ακόμα και διάσημες προσωπικότητες της κινεζικής showbiz δημοσιεύουν φωτογραφίες τους, κάνοντας το παράξενο αυτό τεστ. Από τη στιγμή που ξεκίνησε έχει γίνει trend και υπάρχει σε περισσότερες από 200 χιλιάδες συζητήσεις στο Weibo.

Is he hot? Ο Paddy Hyslop τότε είναι, αν σκεφτεί κανείς μόνο το αποτέλεσμα που έχει το τεστ.



Θεωρητικά, βασίζεται στην αναλογία 3:1, που χρησιμοποιούν οι πλαστικοί χειρούργοι, για να δημιουργήσουν το “τέλειο προφίλ”. Βάσει της αναλογίας, η μύτη, τα χείλη και το πιγούνι πρέπει να βρίσκονται σε τέλεια γραμμή κάθετα στο πρόσωπό σας.

Ο Dr Mark Holmes, από το χειρουργικό κέντρο McIndoe, είπε για το τεστ αυτό: “Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα τεστ κοκάλων για την συμμετρία και τις αναλογίες του προσώπου. Λέγεται Rickett's E-line”.

Όμορφη θεωρείται και η Katy Winter, αφού δείχνει να έχει τις απαραίτητες αναλογίες.



Και συνεχίζει: “Όπως επινοήθηκε η Χρυσή Αναλογία από τους αρχαίους Έλληνες, υπάρχουν τεστ που χρησιμοποιούν οι έμπειροι πλαστικοί χειρούργοι, για να αξιολογήσουν και να σχεδιάσουν μία θεραπεία”.

“Είναι ένα σημάδι ομορφιάς; Αυτό είναι ένα μέρος, αφού κομμάτι της ομορφιάς καθορίζεται από τη συμμετρία και τις αναλογίες του προσώπου. Όμως, δεν μετρά η ενέργεια και η προσωπικότητα κάποιου”.

Αντίθετα, η Bianca London δεν χαρακτηρίζεται όμορφη. Βέβαια η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στην εμφάνιση.

Παράλληλα, ο σύμβουλος πλαστικών επεμβάσεων Brent Tanner πρόσθεσε: “Αν και η τάση αυτή βασίζεται σε κλασικές αρχές που υπάρχουν από την εποχή του Leonardo Da Vinci είναι ένας πολύ απλοϊκός τρόπος και η ομορφιά βασίζεται και πολύ περισσότερες από μία αναλογίες”.

“Είναι ένα διασκεδαστικό τεστ, αλλά δεν πρέπει να το λάβει κανείς υπόψη του σοβαρά. Η ομορφιά δεν βρίσκεται μόνο στο μάτι. Αντίθετα, πρέπει να θυμάστε ότι σε όλον τον κόσμο υπάρχουν πολλές φυλές, που όχι μόνο έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά και διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς. Επομένως, το συγκεκριμένο τεστ είναι πολύ γενικό, για να δίνει το πραγματικό νόημα”.

Της Αρόη Αθανασοπούλου
ΠΗΓΗ: pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...