Το 1ο όχημα παραγωγής με φώτα laser

Η Audi παρουσίασε το περιορισμένης παραγωγής R8 LMX, το πιο δυνατό R8 που έφτιαξε ποτέ, το οποίο σηματοδοτεί μια σημαντική πρωτιά, καθώς αποτελεί το 1ο όχημα παραγωγής με φώτα laser.
Μόλις 99 συλλεκτικά R8 LMX θα κατασκευάσει η Audi, όλα coupe. Το εν λόγω όχημα φέρει δύο σημαντικές πρωτιές για την εταιρεία, καθώς αποτελεί το πιο δυνατό R8 που έφτιαξε ποτέ, ενώ –το σημαντικότερο- είναι το 1ο όχημα παραγωγής με φώτα laser, γεγονός που δείχνει πως η τεχνολογία αυτή δεν θα αργήσει να περάσει και στα «κανονικά» αυτοκίνητα.
Όπως αναφέρει το autotriti.gr, o V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων αποδίδει 570 ίππους και 540 Nm, ενώ συνεργάζεται με ένα 7άρι αυτόματο κιβώτιο S-tronic, για να στείλει την κίνηση σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος Quattro.
Το R8 LMX πραγματοποιεί το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερολαπτα και συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι η βελόνα του κοντέρ να αγγίξει τα 320 χλμ./ώρα.










Η Audi υπόσχεται μέση κατανάλωση 12,9 λίτρα και εκπομπές CO2 299 γρ./χλμ.
Οι τροχοί είναι 19 ιντσών και φέρουν ελαστικά 215 χλστ. μπροστά και 305 χλστ. πίσω, ενώ οι κεραμικοί δίσκοι των 380 χλστ. φέρουν κόκκινες δαγκάνες.
Το φως που βγαίνει από τους λαμπτήρες laser, πριν περάσει από τον μετατροπέα φωσφόρου, είναι μπλε, κάτι που ενέπνευσε και το αποκλειστικό χρώμα Ara Blue, με φινίρισμα με εφέ κρυστάλλων.
Οι άλλες επιλογές σε χρώμα είναι τα Daytona Grey και Mythos Black. Προεξάρχον χαρακτηριστικό του R8 LMX είναι η μεγάλη πίσω αεροτομή, αλλά και οι αρκετές «πινελιές» από ανθρακονήματα σε σημεία όπως, το εμπρόσθιο σπόιλερ, το κάλυμμα του κινητήρα, τα καπάκια των καθρεπτών, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης της εξάτμισης.










Η μπλε λογική συνεχίζεται και στο εσωτερικό, εκεί που τα bucket καθίσματα είναι επενδυμένα με Fine Nappa δέρμα, ενώ φέρουν μπλε ραφές σε σχήμα διαμαντιού, κάτι που συνεχίζεται και στον υπόλοιπο δερμάτινο διάκοσμο του αυτοκινήτου.
Το μπλε χρώμα υπάρχει και στην κεντρική κονσόλα, στο τιμόνι και στον πίνακα οργάνων. Η ιδιαιτερότητα του εν λόγω R8 ενισχύεται περαιτέρω και από τις λεπτομέρειες από carbon και αλουμίνιο.
Επαναστατικά φώτα laser
Το 2008, το Audi R8 ήταν το πρώτο μοντέλο παραγωγής με φώτα LED. Η Audi πρωτοτύπησε και με τα φώτα Matrix LED της ανανεωμένης εκδοχής του Audi A8 του 2013.
Πλέον, έφτασε η ώρα για την τεχνολογία laser, γεγονός που καθιστά την Audi leader εταιρεία στον φωτισμό. Το Audi R18 e‑tron Quattro που θα τρέξει στον 24ώρο αγώνα του Le Mans, θα φέρει ένα συνδυασμό φώτων LED και laser.
Οι λαμπτήρες laser δημιουργούν έναν κώνο φωτός διπλάσιου εύρους από τον αντίστοιχο των λαμπτήρων LED, o οποίος ενεργοποιείται σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 60 χλμ./ώρα.
Συνεπικουρούμενα από λαμπτήρες LED, τα φώτα laser αυξάνουν σημαντικά την ορατότητα και άρα την ασφάλεια. Ένα σύστημα αισθητήρων και καμερών, ανιχνεύει άλλα οχήματα στο δρόμο και προσαρμόζει την ένταση των φώτων του Audi R8 LMX.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...