Έκθεση «Made By Hellas» στο Eλληνικό Mουσείο Aυτοκινήτου


Μια έκθεση αφιερωμένη στα αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα.
Με την ευκαιρία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου διοργανώνει από τις 6 μέχρι το τέλος του προσεχούς Ιουνίου την έκθεση “Made By Hellas” με αντικείμενο αυτοκίνητα που σχεδιάσθηκαν, κατασκευάστηκαν ή συναρμολογήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά και εκείνα του διεθνούς χώρου για τα οποία σημαντικοί Έλληνες συνετέλεσαν στη δημιουργία τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι η ιδέα ανήκει στον ιδρυτή του Μουσείου, κο Θεόδωρο Ν. Χαραγκιώνη, μόνο 50% των εκθεμάτων της συγκεκριμένης έκθεσης είναι μέρος της συλλογής του, ενώ τα υπόλοιπα έχουν προσφερθεί για το σκοπό αυτό από άλλα Μουσεία, Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με έμφαση στην καινοτομία αλλά και από ιδιώτες. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ (εκπροσώπου της FIΑ) και της ΦΙΛΠΑ (εκπροσώπου της FIVA) και χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα είχε την πληρότητα με την οποία θα εμφανιστεί στο κοινό.

Στην έκθεση επίσης συμμετέχουν Έλληνες σχεδιαστές αυτοκινήτων τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο, συγγραφείς βιβλίων για ελληνικά οχήματα, αλλά και ερευνητές της αρχαίας και της νεότερης κλασσικής τεχνολογίας, που έχουν μελετήσει αρχές σοφών, όπως ο Αρχιμήδης και ο ‘Ηρων ο Αλεξανδρεύς, που εφαρμόστηκαν διαχρονικά στην τεχνολογία της αυτοκίνησης.





Ο ενθουσιασμός των εμπλεκομένων ιδιωτών και φορέων στην προσπάθεια για μια όσο το δυνατόν πιο άρτια έκθεση, θύμισε στους συντελεστές της το κλίμα της προολυμπιακής περιόδου του 2004. Η έκθεση είναι ένας ύμνος στην ελληνική δημιουργικότητα αλλά και την καινοτομία μέσα από τα νεότερα εκθέματα και θα καλύπτει το 40% της επιφάνειας του Μουσείου, καταλαμβάνοντας ολόκληρο τον υψηλότερο και πιο σημαντικό όροφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...