Κιλκίς: Συρροή πιστών για την κάρα του Αγίου Ραφαήλ

Πλήθος ευσεβών πιστών από το νομό Κιλκίς και όχι μόνο σπεύδει καθημερινά να συρρεύσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, όπου γίνεται κυριολεκτικά το αδιαχώρητο, για να προσκυνήσει την κάρα του Αγίου Νεοφανούς Μάρτυρος Ραφαήλ από την Μυτιλήνη.
Το Σάββατο 29 Μαρτίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η λαμπρή υποδοχή της τίμιας κάρας από τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως στο προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού παρουσία των τοπικών αρχών και εκατοντάδων ορθοδόξων χριστιανών.
Το αίτημα της μεταφοράς έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και έγινε δεκτό με ιδιαίτερη θέρμη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο.
Την Τίμια Κάρα κόμισε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Υψηλού Αρχιμ. π. Ραφαήλ συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. της Ι.Μ.Π.Κ. π. Ευγένιο Ιωάννου.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, η Τίμια Κάρα θα αναχωρήσει αντί για σήμερα Πέμπτη 3 Απριλίου, την Κυριακή 6 Απριλίου μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό.
Ο Ναός παραμένει ανοικτός καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας έως τις 9 το βράδυ ενώ τελούνται καθημερινά ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...