Πώς μας κλέβουν με εικονικές αποδείξεις

Μια καλά στημένη βιομηχανία φοροδιαφυγής μέσω «μαύρων» ταμειακών αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» επιχειρηματίες με ταμειακές μη δηλωμένες στο υπουργείο Οικονομικών, έκοβαν πλαστές αποδείξεις, αποκρύπτοντας έτσι από την Εφορία τα έσοδα από χιλιάδες συναλλαγές. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μια μόνο επιχείρηση στη Θήβα έκοψε τα τελευταία πέντε χρόνια πάνω από 100.000 αποδείξεις, χωρίς να αποδώσει ούτε ένα ευρώ. 

Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, η δουλειά στήνεται απλοϊκά. Για να μην επιβληθούν πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου, ο ελεγκτής θα πρέπει να διαπιστώσει ότι έχουν κοπεί όλες οι αποδείξεις για κάθε λιανική συναλλαγή. Ετσι, πράγματι εκδίδονται αποδείξεις σωρηδόν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι οι αποδείξεις αυτές είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Οι ταμειακές μηχανές από τις οποίες εκδίδονται δεν έχουν σήμανση από το υπουργείο Οικονομικών, είναι όπως χαρακτηρίζονται ταμειακές μηχανές – μαϊμούδες ή αλλιώς ταμειακές μηχανές – φαντάσματα. 

Ο πελάτης θεωρεί πως πήρε την απόδειξή του, εάν γίνει ένας απλός έλεγχος θα διαπιστωθεί ότι όλα τα τραπέζια έχουν «αποδείξεις», αλλά το ελληνικό Δημόσιο δεν θα εισπράξει δεκάρα φόρων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...