Τα 5 σημάδια ότι δεν πρέπει να δεχτείτε την δουλειά

Σίγουρα, το να βρει κανείς δουλειά σήμερα δεν είναι εύκολο- ειδικά αν πρόκειται για μία δουλειά που πραγματικά θέλει. Αλλά πριν ξεκινήσετε τις πρόβες για την συνέντευξη, τις απαντήσεις που θα δώσετε και την εικόνα σας, ίσως είναι καλό να παρατηρήσετε καλά ό,τι μπορείτε για την εταιρεία και το νέο αφεντικό σας. Διαβάστε παρακάτω τα πέντε σημάδια που δείχνουν ότι ίσως είναι καλή ιδέα να το ξανασκεφτείτε πριν πείτε το τελικό «ναι».


1) Ο άνθρωπος που θα σας πάρει συνέντευξη έχει αργήσει τραγικά
Το να μην σέβεται κάποιος τον χρόνο του άλλου είναι, όχι μόνο αγενές, αλλά και επιβλαβές στην δουλειά. Σίγουρα μπορούν να συμβούν διάφορα έκτακτα, αλλά η υπερβολική αργοπορία του υποψήφιου αφεντικού σας μπορεί να αποδειχθεί πολύ αρνητικό σημάδι.

2) Μιλάει άσχημα για τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσετε
Είναι αποδεκτό να εξηγεί, ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη, τους ενδεχόμενους νέους ρόλους σας στην εταιρεία και τον τρόπο που αυτή είναι δομημένη, αλλά είναι απαράδεκτο να μιλάει άσχημα για κάποιον που μόλις αποχώρησε από αυτήν, ή το αφεντικό του.

3) Δεν έχει κοιτάξει το βιογραφικό σας
Αν είστε ένας μία από τους πολλούς υποψήφιους που θα δει, είναι πολύ πιθανό να μην πρόλαβε να κοιτάξει εξονυχιστικά το βιογραφικό σας, αλλά είναι ύποπτο να του είναι παντελώς άγνωστο.

4) Δεν μπορεί να σας εξηγήσει ακριβώς ποια θα είναι η θέση σας
Αυτό είναι λίγο ύποπτο- πόσο μάλλον αν, μετά την συνέντευξη, ούτε εσείς μπορείτε να εξηγήσετε ποια είναι η δουλειά για την οποία περάσατε συνέντευξη. Πολλές φορές μπορεί ο manager της εταιρείας να μην ξέρει για ποια ακριβώς θέση σας θέλει, αλλά σας θέλει για την ομάδα του. Αυτό είανι κάτι που μπορείτε να καταλάβετε αν, κατά την διάρκεια της συνέντευξης, μιλάει περισσότερο για την εταιρεία γενικά, παρά για τον συγκεκριμένο λόγο που σας θέλει εκεί.

5) Σας κάνει προσωπικές ερωτήσεις
Ο manager οφείλει να είναι αντικειμενικός. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον αφορά η προσωπική σας ζωή. Σε γενικές γραμμές, οι ερωτήσεις που αφορούν την οικογένεια, την οικογενειακή σας κατάσταση και άλλα προσωπικά θέματα δεν είναι ευχάριστο σημάδι.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...