Ποιοί θα πάρουν το “επίδομα” αιθαλομίχλης - Έκπτωση 55% στους λογαριασμούς


Η έκπτωση αφορά περίπου 4,5 εκ. νοικοκυριά
- Θα ενεργοποιείται αυτόματα όταν η αιθαλομίχλη ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια
- Τι θα ισχύει για όσους έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο .Περίπου 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν καθαρή έκπτωση 55% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες που θα είναι έντονο το πρόβλημα αιθαλομίχλης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, η έκπτωση αφορά καταναλώσεις έως 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.
Η ενεργοποίηση του μέτρου θα γίνεται αυτόματα με την ανακοίνωση από την περιφέρεια για συγκέντρωση αιθαλομίχλης πάνω από τα επιτρεπτά όρια (150 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα) και θα ισχύει για όσες ημέρες η εκάστοτε περιφέρεια τίθεται σε κατάσταση συναγερμού.
Η παροχή της έκπτωσης δεν προβλέπει εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια και αυτό γιατί η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα, εκτίμησε ότι θα πρέπει να ενισχυθούν και τα μεσαία νοικοκυριά για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του μέτρου.
Θέμα χρόνου η κοινή υπουργική απόφαση για τα μέτρα Στόχος είναι να αποτρέψει τη χρήση τζακιών και ξυλόσομπας και να στρέψει τους καταναλωτές στη χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση τις κρίσιμες ημέρες που η συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων χτυπάει "κόκκινο". Όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, περίπου 470.000 νοικοκυριά, θα έχουν μηδενική χρέωση ηλεκτρικής ενέργειας για το διπλάσιο των ημερών που η ρύπανση υπερβαίνει τα όρια.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...