Τα απαραίτητα που πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητό μας

Εκτός από τα αντικείμενα που υποχρεούστε (από τον ΚΟΚ) να διαθέτετε μέσα στο αυτοκίνητό σας, υπάρχουν και αυτά που θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα σε στιγμές ανάγκης.
Τα υποχρεωτικά :
Τρίγωνο, το οποίο πρέπει να τοποθετείται σε κατάλληλη απόσταση (τουλάχιστον 100 μέτρα για δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 40 μέτρα εντός κατοικημένων περιοχών) από το ακινητοποιημένο όχημα.
Πυροσβεστήρας, ο οποίος θα πρέπει να αναγομώνεται στην προβλεπόμενη ημερομηνία ή να αντικαθίσταται, όταν το απαιτεί η περίσταση.
Φαρμακείο πλήρως εφοδιασμένο, με όσα απαιτούνται για την περίθαλψη μικρών τραυματισμών. Στην περίπτωση που περιλαμβάνει φάρμακα, αυτά θα πρέπει να ανανεώνονται πριν την ημερομηνία λήξης τους.
Τα “προνοητικά” :
Μία μικρή εργαλειοθήκη, με χρήσιμα εργαλεία, για την επί τόπου επιδιόρθωση μικρών ζημιών και βλαβών.
Τα γνωστά "κροκοδειλάκια", ή καλώδια μεταφοράς ρεύματος, τα οποία θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τόσο σε εσάς, όσο και σε κάποιον συνάνθρωπό μας, σε περίπτωση που η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει αποφορτιστεί.
Μικρά δοχεία με απαραίτητα υγρά αυτοκινήτου όπως λάδια, παραφλού, υγρά φρένων κλπ, σε περίπτωση που χρειαστεί συμπλήρωση.
Ένας φακός, που πάντα μπορεί να ρίξει φως σε επείγοντα περιστατικά, υπό συνθήκες χαμηλού φωτισμού. 



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...