Παράξενo ψάρι στη Μαλαισία

Μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα καθώς και δημοσιεύματα στον τύπο κάνουν λόγο για την αλιεία ενός ψαριού εξαιρετικά ασυνήθιστης εμφάνισης που αποτελεί μεγάλο «μυστήριο» ή ακόμη και  και εξωγήινο είδος....
Ενώ το συγκεκριμένο ψάρι έχει σίγουρα ασυνήθιστη εμφάνιση, δεν αποτελεί «επιστημονικό μυστήριο» ούτε καν σπάνιο είδος.. Και βεβαίως, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση «εξωγήινο είδος ζωής». Στην πραγματικότητα, αποτελεί ένα ψάρι του είδους armoured-gurnard, δηλαδή ένα είδος ψαριού που ζει σε μεγάλα βάθη στα ύδατα της Ιαπωνίας, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τις Φιλιππίνες και στην Αυστραλία.

Η ασυνήθιστη ψαριά στα ύδατα της Μαλαισίας κατονομάστηκε αμέσως ως «παράξενη» και μυστηριώδης …, με ορισμένους να φθάνουν στο άκρο σημείο της υπερβολής αναφέροντας ότι αποτελεί εξωγήινο είδος ζωής. Εκτός από τα μικρά μπλογκ τις Ελλάδας και τα μεγάλα πρακτορεία ανά τον κόσμο έπεσαν στον παγίδα ή μάλλον αυτά δημιούργησαν την είδηση για χάρη της επισκεψημότητας, αυτή είναι δυστυχώς φίλοι μας οι εγκυρότητα των «μεγάλων» πρακτορείων.

Στην πραγματικότητα το μυστήριο "αγνοείται" . Το πλάσμα δεν είναι άγνωστο στην επιστημονική κοινότητα – αποτελεί ψάρι της ομάδας  με την επιστημονική ονομασία 
Peristediidae, και είναι πολύ πιθανόν ένα Robust armoured-gurnard (σ.σ. pentapostagma.gr – επιστημονική ονομασία Satyrichthys welchi).

Τα συγκεκριμένα ψάρια, που ονομάζονται επίσης και searobins, δεν είναι ιδιαίτερα σπάνια και είναι γνωστά στην επιστήμη και στους αλιείς εδώ και αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Fishbase, ο συγκεκριμένος τύπος ψαριών ζει σε ύδατα κοντά στην Ιαπωνία, τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τις Φιλιππίνες και την Αυστραλία σε βάθη που κυμαίνονται μεταξύ 80 και 228 μέτρων..

Τα συγκεκριμένα ψάρια είναι απολύτως ακίνδυνα για τον άνθρωπο..

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
loading...